donderdag 10 juni 2010

Economie (economoe :D)

Zo, en voor de mensen die graag willen weten hoe het in 2011 met de portomonee gaat hier een verhaaltje uit Den Haag:

TIP: Niet lezen voor het slapen gaan, krijg je hoofdpijn van!


DEN HAAG - De Nederlandse economie groeit volgend jaar met 2 procent. Deze verwachting heeft het Centraal Planbureau (CPB) dinsdag bekendgemaakt.
Het is voor het eerst dat het bureau voorspellingen doet voor het volgende jaar.
Het begrotingstekort wordt in 2011 geraamd op 4,7 procent van het bruto binnenlands product. Volgens het CPB zal de werkloosheid volgend jaar uitkomen op 6,5 procent, net zo hoog als de geraamde werkloosheid voor dit jaar.

Van der Hoeven
Minister Van der Hoeven van Economische Zaken reageert gematigd optimistisch: ‘Een toename van de economische groei van 1,5 procent in 2010 naar 2 procent in 2011 is hoopvol en biedt perspectief, maar verhult het feit dat deze groei naar verwachting niet gepaard zal gaan met meer banen en een solide huishoudboekje van de overheid.'

Overheidsfinanciën
In de komende weken zal nog uitvoeringsinformatie, eventueel nieuw beleid en andere recente informatie worden verwerkt, wat tot aanpassingen in de ramingen kan leiden, in het bijzonder rond de overheidsfinanciën.
Op dinsdag 16 maart verschijnt de definitieve prognose. Dan geeft het CPB ook een uitgebreide toelichting op de cijfers.
Dit jaar 1,5 procent groei
De verwachtingen voor dit jaar zijn bijna ongewijzigd ten opzichte van een eerdere raming in december. Het CPB gaat nog steeds uit van een economische groei van 1,5 procent en een werkloosheid van 6,5 procent in 2010. Het begrotingstekort wordt nu geraamd op 6,1 procent, 0,3 procentpunt meer dan in december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten