donderdag 10 juni 2010

Podcast

Zo weer iets nieuws:



Podcast:


Wat is een podcast?
De podcast is een digitaal bestand met audio (en video), dat je op een mp3-speler kunt afspelen wanneer jij wilt of gewoon op je computer. Meestal is het een radioshow of muziekprogramma, zoals de 538 Powermix , Dance Department en TiĆ«sto’s club life. Maar het kan ook een ander soort programma zijn, zoals het actuele voetbalnieuws van Wilfred Genee, of de beste fragmenten van Radio 538.De term podcast is een combinatie van de woorden iPod (de mp3-speler van Apple) en het Engelse woord voor uitzenden (=broadcast). Onterecht wordt er gedacht dat een podcast alleen beschikbaar is voor de iPod van computerfabrikant Apple, maar dat is niet waar. Een podcast kun je op iedere mp3-speler (met ondersteuning van het MPEG-1 en/of MPEG-4 formaat) of je computer afspelen.

Juice Podcast Receiver
Met Juice kunnen automatisch Podcasts worden gedownload naar de harde schijf van uw PC. Deze kunt u vervolgens gemakkelijk op een draagbare mediaspeler zoals een iPod zetten of op uw laptop bekijken of beluisteren. Ook kunt u zich abonneren op podcasts zodat Juice Podcast Receiver automatisch uw favoriete podcasts zal downloaden.
Juice is open source podcast software en dus geheel gratis te downloaden.



Gratis podcasts verzamelen
Via de iTunes Store heb je toegang tot duizenden gratis podcasts. Om podcasts te zoeken, klik je op 'iTunes Store' in de iTunes-bronlijst. Klik daarna op 'Podcasts' om in de iTunes Store op ontdekkingstocht te gaan. Maar het kan ook zo: selecteer het symbool 'Podcasts' in de iTunes-bronlijst en klik op de pijl naast 'Podcastoverzicht' onder in het iTunes-venster. Nadat je een podcast hebt gedownload of er een abonnement op hebt genomen, kun je teruggaan naar de startpagina van de iTunes Store door op de knop 'iTunes Store' te klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten