maandag 7 juni 2010

trends en kleuren Najaar en Winter 2010-2011

Zo,....
Ook iets waar mensen graag van op de hoogte blieven zijn de nieuwste mode kleuren.
Hier dus alvast een voorproefje


Mannen jong en oud in de herfst en winter 2010- 2011


Waardevast en toch aantrekkelijk, zo noemt Textilia's trendwatcher Jeroen Winnubst de kleurkaart van het herfst-/winterseizoen 2010-2011. "Aan de ene kant is er het klassieke modebeeld met veel neutralen, zoals verschillende grijzen en camel. Deze laatste kleur wordt dit seizoen gebruikt voor houtjetouwtjejassen en duffelcoats."

De dierenwereld levert volgens Winnubst ook veel inspiratie voor de kleurkaart op. "Neem bijvoorbeeld de kleuren die je in schapenwol ziet terugkomen, zoals honingtinten, zachte roestkleuren, bruinachtigen en wolwit. Dan zijn er de tegenhangers, ofwel de stadse kleuren met mineraalrood, groen en felblauw en het onmisbare denimblauw. Ook contrasterende dessins in kragen en voeringen spelen opnieuw een belangrijke rol dit seizoen. Niet meer als de funfactor zoals we die nu kennen, maar als rijke factor met mooie kwaliteiten en vormen."

De trendy doelgroep (ook de 40-plussers) gebruikt verschillende kleurencombinaties met fel oker, anemoonachtig roze, roestbruin, donkergroen en blauw. Het kan daarentegen ook subtiel door bij een grijze outfit een roze print te gebruiken. Klassiekers worden in een nieuw jasje gestoken, zoals de argyle ruit die chemisch is gekleurd met grijs en anemoonroze, of de klassieke visgraat met een print in vreemde roestige kleuren.




Vrouwen jong en oud in de herfst en winter 2010-2011

Voor herfst-winter 2010-2011 maakte trendanalist Christine Boland een kaart met vijf kleurgroepen die elk een gevoel vertegenwoordigen. Boland gaf vorig winterseizoen al aan dat er meer en meer kleur is te zien in de damesmode en deze trend zet zich deze winter door. "Rood en geel spelen een grote rol voor winter 2010-2011", ligt Boland toe. "Dat komt vooral terug in de groep warme neutralen, zoals roodachtige camels, roest en geelachtige camels die meer naar goudkleurig neigen."

De neutralen zijn natureltinten als wit, beige en middenbruin tot bruin die minimaal aangekleurd zijn en slechts een zweem van kleur bevatten. "Dit seizoen zul je zien dat de neutralen goed in harmonie kunnen worden gedragen, maar ook contrasterend. Bijvoorbeeld een van top tot teen witte outfit, met daarbij als contrast fluor gelakte nagels of accessoires in felle kleuren."

Naast de koele en warme neutralen hanteert Boland de kleurgroep Frank Dark, die ze omschrijft als ‘eerlijke, zichtbare kleuren'. Dit zijn alle kleuren van winterfruit als frambozen en bessen tot aan diep donkerblauw als bramen. "Deze trend zet ook door in zomer 2011. Aan de andere kant gaat het richting teal: blauwgroentinten zoals in een pauwenstaart, jadegroen, petrolachtige blauwen en het groen van bladspinazie. Deze kleuren combineren onderling erg mooi."

Accentkleuren komen uit de groep Expressive Nature, die bestaat uit prachtige natuurtinten, of uit de groep Sweet Kitsch. "Dit zijn de kleuren van kitscherige porseleinen beeldjes, variƫrend van pastel tot felle tinten." Bron:

www.texilia.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten